Wednesday, 23 May 2007

Interviu cu Dumnezeu"Ai vrea sa-mi iei un interviu, deci... zise Dumnezeu.

- Daca ai timp... i-am raspuns. Dumnezeu a zambit.

- Timpul meu este eternitatea... Ce intrebari ai vrea sa-mi pui?

- Ce te surprinde cel mai mult la oameni?

Dumnezeu mi-a raspuns: - Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca...., iar apoi tanjesc iar sa fie copii; ca isi pierd sanatatea pentru a face bani......iar apoi isi pierd banii pentru a-si recapata sanatatea. Faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.

Dumnezeu mi-a luat mana si am stat tacuti un timp. Apoi am intrebat:

- Ca parinte, care ar fi cateva dintre lectiile de viata pe care ai dori sa le invete copiii tai?

- Sa invete ca dureaza doar cateva secunde sa deschida rani profunde in inima celor pe care ii iubesc... si ca dureaza mai multi ani pentru ca acestea sa se vindece; sa invete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai putin; sa invete ca exista oameni care ii iubesc dar pur si simplu inca nu stiu sa-si exprime sentimentele; sa invete ca doi oameni se pot uita la acelasi lucru si ca pot sa-l vada in mod diferit; sa invete ca nu este suficient sa-i ierte pe ceilalti si ca, de asemenea, trebuie sa se ierte pe ei insisi.

- Multumesc pentru timpul acordat....am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii sa stie?

Dumnezeu m-a privit zambind si a spus: - Doar faptul ca sunt aici, intotdeauna."
Am eu niste fete in lista de mess care mereu asteapta sa mai moara cate un om de cultura ca sa afle si ele niste lucruri noi. Cand a murit Octavian Paler fetele si-au schimbat status-urile obisnuite de "in pat cu sormea, nu cereti amanunte. hi hi hi", respectiv "maine ma trezesc la 6 dimineata, dar pt un corp de vis ca al meu trebuie sa faci sacrificii", cu unele pline de incarcatura filosofica, citate din Octavian Paler probabil obtinute cu un scurt search pe google.
Fetelor, ce pot sa va spun, pacat pentru voi ca Mozart, Schopenhauer, Maiorescu nu sunt contemporani cu noi...daca ar fi, ar trebui sa moara cat de curand ca sa mai schimbati si voi sursa de inspiratie pentru status-uri.

No comments: