Sunday 27 December 2009

Marry Christmas!


Se poate sa ma transform intr-o baba din seria celor din "Marile sperante" - doar ca in loc sa stau singura, in intuneric, la o masa intinsa ce inca mai sustine meniul de nunta, eu as vrea sa stau intr-o camera pana trec sarbatorile minunate.

Nu mai suport Craciunul, nu mai suport prefacatoria si comercialul din sarbatoarea asta. Lumea este chiar mai prefacuta de Craciun decat de Valentine's Day; de Craciun ne place sa ne credem mai buni, mai generosi, mai fericiti si mai sinceri. Ei bine, atata timp cat lumea va continua sa duca hainute si ursuleti de plus copiilor de la orfelinate DOAR in ziua de Craciuni, nu vom fi decat niste ipocriti notorii. Saracii copii nu au nevoie de mancare sau de o vorba buna decat o singura zi pe an?!

Si de ce atunci cand daruim trebuie neaparat sa o facem cat mai public cu putinta? Sa ne vada lumea, sa ne stie drept oameni buni cu dare de mana...Mi se face scarba de purtarea oamenilor din perioada asta.

De ce se sinucide lumea in ziua de Craciun? Ce caracter infect trebuie sa ai ca sa incerci sa te sinucizi cu motivul ca "nu ai avut suficienti bani sa le iei cadouri alora mici de acasa"; in schimb, tu te arunci de la etaj ( doar nu mai ai nici un motiv sa traiesti daca nu le-ai luat cadouri "alora mici" ), iar copiii raman pe drumuri - nu numai ca nu au primit nici un cadou de Craciun, dar tatal lor zace in spital dupa tentativa nereusita de a termina socotelile cu lumea asta si vor trebui sa iasa la cersit sau la munci grele pentru a plati medicamentele celui ce poarta impropriu numele de TATA.

Sunt cateva exemple care imi intaresc ferm convingerea ca sarbatoarea asta este cea mai ipocrita din toate cate avem. Cu toate ca asta cred nu resping ideea de a avea in jur pe cei dragi si de a sta cu ei, de a te bucura de cele mai frumoase momente si de a darui cu toata inima, dar de ce facem asta doar o data pe an?

No comments: