Sunday 29 April 2007

On line love


Cine nu foloseste “mess”-ul in ziua de azi? Bineinteles ca toata lumea stie ce e si toata lumea il foloseste…Singura diferenta este frecventa folosirii lui; unii stiu ca este doar o forma de comunicare cu prietenii, fie ca ii vezi zi de zi si le impartasesti ultima noutate, fie ca nu te intalnesti cu ei zile de-a randul si trebuie sa ii pui si pe ei in tema cu schimbarile. Vorba domnului Tiffaux “ comunicarea este lubrifiantul vietii sociale”. Altii traiesc pe “mess”. Viata lor intreaga se desfasoara in fata calculatorului.
Indiferent de categoria din care faci parte este imposibil sa nu fii trait o poveste asemanatoare; indiferent de cum ai ajuns sa “vorbesti” cu respectiva persoana sentimentele sunt aceleasi.
Cunosti pe cineva, stai cat stai de vorba cu acea persoana; iti capteaza atentia. E amuzant, iti place cum gandeste si mai ales iti place ca spune exact ce crede. Stati de vorba aproape o seara intreaga si nu te plictisesti. Si uite ca se face timpul sa plece fiecare la casa lui….Nu vrei sa pleci ( doar e o companie perfecta ), dar te impaci cu gandul ca nimic frumos nu dureaza o vesnicie.
Te duci acasa si iti mai aduci aminte de seara respectiva inca vreo 2-3 zile dupa care ii dai uitare….doar nu o sa iti incarci memoria cu toate prostiile :)
Intr-o seara, cam la vreo 6 luni de la seara, hai sa-i zicem “comunicativa”, se produce evenimentul tulburator si anume: te adauga in lista lui de mess – un pas mic pentru omenire, dar unul imens pentru tine. Incepi si vorbesti cu el si nimic nu pare a se fi schimbat in tot acest timp. Iti place ca se prinde repede la glume si ironii, iti place ca te ia la misto, ca, deh, nu poti sa ii suferi pe cei care aproape ca te intreaba cat de tare te-a durut cand ai cazut din Rai; si uite asa radeti, glumiti, dar asta nu inseamna ca subiecte mai serioase nu abordati. Nici nu iti dai seama cand trece timpul pe langa tine si descoperi uimita ca discutia te-a tinut in fata calculatorului aproape 6 ore….Dap 6 ore… Ti se pare surprinzator si nici nu iti mai aduci aminte cand ai fost ultima data atata de absorbita de ceva. Va luati “La revedere” si o lasati pe maine.
Azi asa, maine asa, poimaine tot asa. Pana intr-o seara cand el incepe sa se supere ca il iei la misto. Stii ca face la fel ca tine….probabil ca te ia la misto si vrea sa vada ce reactie ai, ca doar nu s-o fi suparat pe tine pentru ceva ce faceati de o luna de zile: va luati la misto reciproc. Dar uite ca de data asta el s-a suparat si tu nu intelegi de ce. Si uite ca ai ajuns la momentul in care ITI PASA de ce crede el, de ce gandeste el…Asta inseamna ca de acum nu mai esti asa de detasata fata de situatie…de acum pui suflet sau mai bine zis. acum iti dai seama ca nu iti este chiar atat de indiferent cum credeai :) De acum iti pasa ca el nu mai intra pe mess, iti pasa ca nu mai vorbeste cu tine asa de des ca inainte, iti pasa ca acum nu mai face misto…acum se supara.
De ce? Ai devenit dependenta de conversatiile cu el? S-a intamplat ceva? Te tot intrebi, ca, deh esti fata si, noua fetelor, ne place sa ne complicam viata.
Uite asa le stiu eu pe toate, ca un om mare :)

1 comment:

Corina said...

Mare om, dar cine e individul acesta fascinant si misterios?