Saturday 30 August 2008

W.A.M.


"Daca Mozart ar invia astazi, ar mixa in Bamboo",

aceasta afirmatie a fost facuta de o "una"...am citit intr-un ziar astazi. Pe tipa o cheama Ramona Plaisanu si eu cred ca sigur este pitzipoanca innascuta, altfel nu avea cum sa scoata aceasta afirmatie. Ori asta ori e proasta facuta gramada, fara suparare.
Daca Mozart ar invia astazi eu cred ca ar alege, mai curand sa moara la loc decat sa paseasca in Bamboo, dar mite sa mai si mixeze.
Mozart "a mixat" o muzică prea frumoasă pentru urechile noastre....si asta a spus-o, nu un oarecare blond ce poza in fata de la pagina 5, ci imparatul Iosif al II lea. Imparat care s-a ridicat in picioare si i-a strigat bravo...Mozart a fost un geniu care a inceput sa compuna de la varsta de 5 ani; a ridicat sali intregi in picioare in oricare dintre orasele pe unde a concertat, chiar inainte de a implini 16 ani. Astfel turneu sau european includea orase precum Bruxelles, Paris si Versailles; a ramas un an la Londra si apoi s-a intors in Austria, dar nu inainte de a trece prin Franta si Elvetia.
Mozart a compus 41 de simfonii, 27 de concerte pentru pian si orchestra, concerte pentru clarinet, pentru harpa si flaut, pentru corn si orchestra si serenade; 6 cvartete pentru coarde, sonate pentru pian si vioara, acestea fiind doar o parte din operele sale.

Oare stiu cei din Bamboo cine a compus "Rapirea din serai", "Nunta lui Figaro" sau "Don Giovanni"? Poate ar fi stiut dak Mozart ar fi mixat in Bamboo, dar ma indoiesc ca ar fi pasit el in mijlocul atator persoane de "familie buna".

2 comments:

DeeDee said...

Mai, eu sigur il astept si la Gaia sau la Turabo sau pe undeva, sa il vad si eu, daca acum ceva sute de ani nu am avut ocazia.
Si cine stie? Poate s-o trezi si Bethoven si mixeaza Simfonia a 9-a prin vreun club de fitze... ;;)
Reeeeeetards!!!! :)

Corina said...

eee, bamboo! iata! un nou etalon in viata noastra culturala! un muzeu de Merc-uri, un teatru al gentilor Louis Vuitton, un loc de adunare pentru oamenii de vaza.