Sunday 27 December 2009

Marry Christmas!


Se poate sa ma transform intr-o baba din seria celor din "Marile sperante" - doar ca in loc sa stau singura, in intuneric, la o masa intinsa ce inca mai sustine meniul de nunta, eu as vrea sa stau intr-o camera pana trec sarbatorile minunate.

Nu mai suport Craciunul, nu mai suport prefacatoria si comercialul din sarbatoarea asta. Lumea este chiar mai prefacuta de Craciun decat de Valentine's Day; de Craciun ne place sa ne credem mai buni, mai generosi, mai fericiti si mai sinceri. Ei bine, atata timp cat lumea va continua sa duca hainute si ursuleti de plus copiilor de la orfelinate DOAR in ziua de Craciuni, nu vom fi decat niste ipocriti notorii. Saracii copii nu au nevoie de mancare sau de o vorba buna decat o singura zi pe an?!

Si de ce atunci cand daruim trebuie neaparat sa o facem cat mai public cu putinta? Sa ne vada lumea, sa ne stie drept oameni buni cu dare de mana...Mi se face scarba de purtarea oamenilor din perioada asta.

De ce se sinucide lumea in ziua de Craciun? Ce caracter infect trebuie sa ai ca sa incerci sa te sinucizi cu motivul ca "nu ai avut suficienti bani sa le iei cadouri alora mici de acasa"; in schimb, tu te arunci de la etaj ( doar nu mai ai nici un motiv sa traiesti daca nu le-ai luat cadouri "alora mici" ), iar copiii raman pe drumuri - nu numai ca nu au primit nici un cadou de Craciun, dar tatal lor zace in spital dupa tentativa nereusita de a termina socotelile cu lumea asta si vor trebui sa iasa la cersit sau la munci grele pentru a plati medicamentele celui ce poarta impropriu numele de TATA.

Sunt cateva exemple care imi intaresc ferm convingerea ca sarbatoarea asta este cea mai ipocrita din toate cate avem. Cu toate ca asta cred nu resping ideea de a avea in jur pe cei dragi si de a sta cu ei, de a te bucura de cele mai frumoase momente si de a darui cu toata inima, dar de ce facem asta doar o data pe an?

Friday 25 December 2009

25 Decembrie


Ziua asta a trecut ataaaaat de incet incat parca a durat o saptamana....

HO HO HO? mmmn, still NOT

Sunday 20 December 2009

I can dream still dreamin'

mostra de poveste:

Thursday 17 December 2009

Dupa 20 de ani


In urma cu 20 de ani, timisorenii incepeau ceea ce a facut ca astazi sa se numeasca "libertate". Au crezut in ideea aceasta, au dorit-o pentru copiii lor si au murit pentru ea.

Astazi, avem libertatea sa ne fracturam mainile sub greutatea gentii LV, plimbandu-ne Ugg -urile pe Dorobanti; avem libertatea de a fura unul de la altul si de a-i considera pe cei cititi "niste tocilari"; suntem liberi sa aruncam orice punga, rest de mancare sau tigara direct pe strada; avem din plin libertatea sa nu calcam prin muzee sau vernisaje si sa incingem micu' direct in balcon; avem un cu totul alt set de valori. Multi nici nu stiu ce s-a intamplat acum 20 de ani si altii, si mai multi ( din pacate ) nici nu vor sa stie sau le este indiferent. Oricum, dupa 20 de ani, 110 familii plang, iar cei care au tras scriu carti despre acea perioada...

Ce tin eu minte despre seara aceea?

Eram in bucataria mea veche si tataie al meu imi dadea sa mananc din canuta cu cei 7 pitici - un ou fiert. Mama era foarte agitata ( eu credeam pe atunci ca era agitata pentru ca vroia sa vorbeasca cu Mos Craciun si nu il gasea), iar tata nu era acasa, desi era seara. La un moment dat au inceput sa luceasca stelutele pe cer si sa se auda artificii. M-am ridicat pe varfuri si m-am prins cu buricele degetelor de usa de la bacon ca sa le vad mai bine. Auzeam zgomotul pe care il faceau si vedeam din cand in cand cum se lumina cerul. Mama era din ce in ce mai agitata si pentru o fractiune de secunda am simtit ca ceva este in neregula; m-am uitat la ea cu niste ochi mari si intrebatori, dar mi-a zambit duios si mi-a spus "da, mami, artificiile!". Ceva mai tarziu a venit si tata acasa, iar dupa ce m-a ridicat in brate "pan'la cer" a imbratisat-o si pe mama.

Acum 9-10 ani am aflat ca artificiile erau zgomotele facute de focurile trase de pe blocurile din jur, lumitele erau scanteile, iar tata era plecat "la revolutie". Mama era agitata pentru ca nu stia cum sa il vada pe tata mai repede acasa. In zilele ce au urmat, tata nu a mai plecat, iar eu am privit fascinata in continuare artificiile si luminitele.

Monday 14 December 2009

Viata vs moarte

Ce pret are o noua sansa? Si mai ales, de ce incep oamenii sa perceapa frumusetea vietii abia atunci cand sunt pusi fata in fata cu Doamna in Negru? De ce mereu este prea tarziu...?

Saturday 12 December 2009

Scrisoare catre Mos Craciun


Draga Mosule,


Ti-am mai scris o data, pe vremea cand eram mica-mica, daca iti mai aduci aminte. Era o scrisoare pe care am compus-o impreuna cu fratele meu, dupa ce am vazut un film despre tine si familia ta. Ne-ai si raspuns, deci sunt sigura ca iti aduci aminte de noi, daca de mine personal, nu.

Uite, vroiam sa iti spun ca am fost cuminte anul asta, dar eu as vrea totusi sa nu ma vizitezi. Sunt de acord ca poate merit cadouri, dar cel mai mare dintre toate ar fi in acest moment sa nu vii tu. Sau si mai bine, sa dam fast-forward peste luna decembrie. Tot ce vreau de Craciunul acesta ar fi sa nu aud colinde si sa nu vad familii reunite la masa depanand amintiri siropoase si momente dragastoase. Nu vreau sa mai vad si anul acesta brazi impodobiti, turte dulci agatate in ei sau globulete sclipitoare agatate in vitrina fiecarui magazin...

Ce zici? Crezi ca se poate? Poti sa imi faci cadoul asta? Promit ca nu te mai rog altceva!


Craciun fericit, Mosule, alaturi de cei dragi!


Cu drag,

Ioana


P.S: ah, da, si nu ma intreba de ce, pentru ca nu vreau sa vorbesc despre asta...

Friday 11 December 2009

Sa radem de Romania


Întrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Întrebati-l pe Geoana!

Întrebare: Care este melodia preferata a lui Geoana?
Raspuns: Dac-as fi pentru-o zi presedinte…

Geoana tine azi o conferinta de presa. Filmuletul cînd el se bucura si topaia pe scena este trucat!

Mircea Geoana nu e un prostanac si jumatate, e un prostanac si 49,62%…

Culmea somnului: Sa te culci presedinte si sa te trezesti prostanac!…

Întrebare: Ce i-a pus Mos Nicolae în ghetute lui Mircea Geoana?
Raspuns: Jocul “Mircea Geoana presedinte” – varianta demo.

Stiti cine-i in spatele lui Basescu ?
Geoana, cu un procent…

Basescu zice: iarna nu-i ca vara
Geoana: seara nu-i ca dimineata

Romania s-a impartit in doua, pro basescu si pro-stanaci

Ce inseamna PSD si PDL?
PSD – Presedinte in Seara de Duminica
PDL – Presedinte in Dimineata de Luni

Adobe Company a hotarat ca versiunile de Photoshop CS5 distribuite in Romania vor salva fisierele in format .pdl nu .psd ca pana acum!

Melodia preferata a lui geoana: “Daca-as fi pentru-o zi, presedinte”

S-a gasit baietelul batut de Basescu. Se numeste Mircea Geoana.

Culmea perversiunii : sa te culci cu Geoana, dar sa te trezesti cu Basescu.
Geoana la o intrunire electorala: – Basescu v-a furat pe rupte timp de 5 ani… Dati-mi si mie o sansa!

Ce-au facut romanii in timpul mandatului de presedinte al lui Geoana ? Au dormit.

Scrisoarea a III-a actualizată: Tu eşti Mircea?/ Da, împărate!/ Eşti un prost şi jumătate! )

Draga Doamne-Doamne, in marea ta intelepciune, i-ai luat la tine pe actorul meu favorit Gheorghe Dinica, pe cantaretul meu favorit Michael Jackson, pe actrita mea favorita Farah Fawcett. Doar ca sa stii, iti spun ca politicianul meu favorit este TRAIAN BASESCU.

Boc catre Basescu :
-Dl. presedinte am doua vesti: una buna, una rea. Pe care vreti sa o auziti prima?
- Emile, sa o auzim pe cea rea.
- Vestea rea e ca Geoana a luat 65.7% din voturi.
- Pai cum se poate Emile; suna-l repede pe Videanu sa vorbesc cu el.
- Dar vestea buna nu vreti sa o auziti?
- Ba da Emile, spune-mi.
- Dumneavoatra ati luat 75% din voturi.

La Congresul XIIIII PDL batranul presedinte Basescu este intrebat : Daca criza economica se va prelungi cu cativa ani ce o sa se intample in Romania? Basescu optimist din fire : o sa ajungem sa cersim. Insa din spatele salii o vocea posomorata a tovarasului Geoana exclama : DE LA CINE ???

I:- De ce a angajat PSD-ul pe consilierii lui Obama in vederea alegerilor prezidentiale? Ce,candidatul PSD la presedintie e un negru?!
R:-E Mircea Geoana, despre care “onorabilul” Ion Iliescu spune ca e “oaia neagra” a PSD-ului!

Thursday 10 December 2009

My buddy


Mai nou, am la servici un prieten amuzant si glumet; este chiar in fata mea, in fiecare zi, si ma face sa rad. O simpla privire aruncata asupra lui si ma bufneste rasul instantaneu.
Nu mai zic de clipele de tandrete pe care le avem sau de momentele in care se uita cu ochisorii lui inocenti la mine si parca ma cearta ca l-am tintuit in panou.


El este prientenul meu de Berlin, pe nume Hans.

Wednesday 9 December 2009

Muzica pentru sufletul meu 5

Un remix interesant:

Wednesday 2 December 2009

Bodies Without Organs

Nu, nu este numele unui film horror, sunt doar niste baieti inocenti care canta o melodie dulce :)
sunetul este un pic cam dubios, dar este cea mai buna varianta pe care am gasit-o. Oricum, eu zic ca merita:


BWO-Sunshine in the Rain

Tuesday 1 December 2009

1 decembrie...degeaba

"Cu riscul de a-mi atrage antipatii, va marturisesc ca ziua nationala nu imi trezeste nici o emotie. Nu sunt patriot, nu sunt dispus sa imi dau viata pentru tara si in general nu dau doua parale pe "simtiril romanesti". Astazi, identitatea nationala inseamna hotie, tupeu, parvenitism, lacomie, mizerie, gropi, marlani care isi sufla mucii pe strada. Mai mult decat acum 20 de ani, Romania inseamna Mailat, blonda lui Iri, a lui Bote sau a oricui domn generos, inseamna tot felul de "escu", descalecati prin Parlament si pe la Cotroceni dupa care invariabil - viata noastra a fost mai proasta. Romania inseamna si Covaliu sau Dragulescu, insa prea rar si prea putin vizibil in noianul de Ritzi sau Ciumac. Astazi suntem vulgari si analfabeti, supraponderali, ignoranti si, in general, ignorabili.
1 Decembrie nu inseamna, pentru mine, nimic. Poate doar prima zi dintr-o iarna stupida si repetitiva, ca imnul de stat"

***

L-am citat mai sus pe Liviu Stanciu cu un articol aparut in "Oblique Tv Magazin", nu pentru ca am ramas in pana de idei , dar pur si simplu pentru ca subscriu la ceea ce spune.
Nu mai avem ce sarbatori la 1 decembrie si oricum mai mult de trei sferturi dintre romani nu stiu ce s-a intamplat atunci...sau nu le pasa.
Sarbatorim doar ziua ProTv probabil, ne scalambaim si facem mici in orice loc liber fie ca o facem in parcare sau in gradina blocului, fie ca o facem pe singurul petic de iarba din putinele paduri pe care le mai avem. Astia suntem si ne meritam unii pe altii.